2. Wertungstag

Zondag 25 mei

Het is weer mooi weer, dus meteen voor de briefing het vliegtuig gemonteerd, gevuld met water en afgeplakt. Wouter gaat vandaag vliegen. Nu alleen er voor zorgen dat de opdracht wel goed in de vliegcomputer komt. De opdracht voor vandaag is een veelhoek van 257 kilometer, van Burg Feuerstein via Erbendorf, Lichtenfels en Rosenthal weer terug naar Burg Feuerstein.

Opdracht voor 25 mei 2008

Opdracht voor 25 mei: Burg Feuerstein - Erbendorf - Lichtenfels - Rosenthal - Burg Feuerstein

Gisteren ben ik als laatste gestart, dus vandaag mogen we als een van de eersten. Eenmaal in de startrij blijkt zelfs dat Wouter als allereerste opgesleept gaat worden. Als drie kwartier later de startlijn open gaat, gaat Wouter ook redelijk snel op pad. Het weer ziet er goed uit, maar Wouter heeft toch wat moeitje om hoogte te krijgen: er zit goed stijgen, maar het lastig te vinden. Halverwege het eerste been, tegen de wind in, moet hij al een stukje terug naar beter stijgen en later bij het eerste keerpunt krijgt hij ook niet de hoogte die hij nodig heeft om door te glijden naar het mooie weer in het noorden. Een buitenlanding op Erbendorf is het gevolg. Gelukkig kan Wouter zich terug laten slepen. Dat scheelt een heel stuk autorijden...

Wouter in de YYY op de start-strip

Wouter is startklaar voor zijn 257 kilometer

Vlucht en barogram van 25 mei

Het resultaat is niet al te best: 67,7 kilometer levert nog 138 punten op, maar wel stijf op de laatste plaats. In het klassement zakken we naar plaats 18.

Later blijkt dat bijna alle Duiters op het eerste been een veel zuidelijkere route hebben genomen waardoor ze hoger bij het eerste keerpunt aankwamen. Daarna troffen ze een mooie wolkenstraat waaronder ze zo'n 50 kilometer gevlogen hebben zonder te draaien. Toch balen.