Ik en mezelf

Ik ben dus Martin Grim, geboren ooit eens ergens in Amsterdam, als derde kind van Henk (1936-2005) en Sietske (1941-1999) Grim. Na wat normale kinderjaren, afgezien dan van twee operaties, beenvliesontsteking, hersenschudding (botsing met een tram die inderdaad voorrang had...) en het gebruikelijke beugelleed, begon een lange wandeling door de onderwijsinstellingen van Nederland.

Na de lagere school volgde Mavo, Havo en VWO, waarna er informatica gestudeerd werd aan de Universiteit Twente, in Enschede. De fel begeerde rode koker haalde ik uiteindelijk in 1996, na een afstudeerscriptie over Natuurlijke Taalverwerking met "Little Linguistic Creatures". Ooit klonk dat als een leuk onderwerp, maar eigenlijk is het hele afstudeerproject mislukt...

In Enschede heb ik mijn grootste hobby gevonden: zweefvliegen. In 1991 ben ik bij de Drienerlose Zweefvliegclub "Vleugellam" begonnen met vliegen en inmiddels heb ik dan ook de nodige brevetten en bewijzen. Sinds een paar jaar ben ik ook lid van de Aeroclub Salland. Sinds 2004 ben ik eigenaar van mijn eigen vliegtuig.

Na het afronden van mijn studie ben ik in februari 1997 in Huizen gaan werken bij Lucent Technologies (telecommunicatie- apparatuur) als senior software engineer. Door een grote reorganisatie heb ik in 2003 Lucent moeten verlaten, waarna ik korte tijd werkzaam was als software engineer bij Meco Equipment Engineers (industriele apparatuur voor halfgeleider verwerking). Hierna heb ik meer dan een jaar gewerkt als firmware engineer bij Conexant (o.a. wireless LAN chips), totdat ook deze baan wegbezuinigd werd. Hierna heb ik bijna twee jaar gewerkt als software enigeer bij mBalance, een bedrijf dat zich bezig houdt met telecommunicatieapperatuur voor SMS-netwerken. Per februari 2007 werk ik bij Stichting Ruimte Onderzoek Nederland, ook weer als software engineer.