Foto's "YYY"

S2D 2010

26 en 27 juni is er weer een Sallandse tweedaagse zweefvliegwedstrijd gehouden en de YYY heeft hier aan deelgenomen. In dit fotoalbum staan een aantal foto's van de tripple yankee.

Model voor een model

Enige tijd terug vroeg Arjan Harmans of hij de YYY mocht gebruiken als model voor een model zweefvliegtuigje. Hoewel... het zou een model moeten worden van 4 meter spanwijdte! Natuurlijk mag de super mooie YYY gebruikt worden als voorbeeld! Arjan heeft een heel bouwverslag van de "mini triple Yankee" bijgehouden en onlangs bracht hij een bezoekje aan de ACS, samen met zijn ASW20. Zie hier wat foto's van de mini YYY.

Overhaul in Polen

De YYY is aan het einde van het vliegseizoen van 2007 naar Polen gebracht voor een overhaul. Bij zo'n overhaul wordt alle verf er voorzichtig afgeschuurd en daarna wordt alles weer netjes opnieuw wit gespoten. We hebben ook "warn lackierung" aan laten brengen, zodat we wat beter zichtbaar zijn in de lucht. En we hebben onze staartslof laten vervangen door een staartwieltje.

Zie hier wat plaatjes van het resultaat van deze overhaul. Ze is nu nog mooier dan ze al was!

Eerste vluchten

Hier een aantal foto's van de de eerste vluchten met de YYY vanaf zweefvliegveld Salland. Ook staan er een aantal foto's tussen van de eerste vluchten met de nieuwe winglets!