A6

A6

De A6 loopt van knooppunt Muiden, door de polder langs Almere, Lelystad, Emmeloord en Lemmer naar knooppunt Joure.

km 69,4

De Tong van Lucifer
Rudi van de Wint, 1993

De Tong van Lucifer is 9 meter hoog en 4 meter breed en bestaat uit een ovale stalen korfconstructie die omwikkeld is met koperdraad. De vorm van het beeld deed de kunstenaar denken aan de tong van de gevallen engel Lucifer die aan de hemel likt. Het leek de kunstenaar mooi wanneer het koper van het beeld bij onweer getroffen zou worden door bliksem en dat dan het hele beeld uit elkaar zou spatten (en een ander beeld zou achter laten. Dit is echter niet mogelijk. Omdat de christelijke partijen niet blij waren met de naam van het beeld, heet het tegenwoordig gewoon 'De Tong'.

km 99,8

Ketelhuisje
Frank Bolink en Gerard Koopman, 1993

Het Ketelhuisje staat net over de Ketelbrug in de Noordoostpolder. Het is een bakstenen huis met een aluminium rookpluim op de voormalige waterhoogte van de Zuiderzee als windvaan. Op de rookpluim (of zijn het water golven?) vaart een bootje, altijd tegen de wind. Het bootje is symbool van de scheer onmogelijke taak om uit zee land te maken.

km 294.9

Boothuis
Frank Bolink en Gerard Koopman, 2010

Het Boothuis of 'Huis met schip'is een 10 meter hoog stalen huis. In het dak van het huis is een schip gestrand. Het beeld is een symbool voor de zee die nu bewoond wordt.